Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /storage/content/50/180350/nykopingsljusfabrik.se/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /storage/content/50/180350/nykopingsljusfabrik.se/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /storage/content/50/180350/nykopingsljusfabrik.se/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30 Historik - då och nu
Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/50/180350/nykopingsljusfabrik.se/public_html/templates/yoo_tasty/layouts/com_content/article/default.php on line 13 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /storage/content/50/180350/nykopingsljusfabrik.se/public_html/includes/application.php on line 536
Skriv ut

Historik - då och nu

bodarna dåHamnbodarna i Nyköpingshamn är en del av Nyköpings kulturstråk. Byggnaderna uppfördes på 1700-talet som magasin i 2,5 våningar och byggdes med en stomme av timmer med rödfärgad locklistpanel. Idag är hamnbodarna en av Nyköpings många turistattraktioner i hamnområdet, ett stenkast från Nyköpingshus.

Nyköpings Ljusfabrik i hamnbodarna

Nyköpings Ljusfabrik startades i början av 90-talet och drevs under några år på Bryggeriet i Nyköping innan man flyttade tillverkningen till en av de gamla hamnbodarna på Östra Kajen i Nyköping.
Företaget såldes till Viola och Ulf Bäcklund 2001. Paret var verksamma i butiken under tolv år och skapade ett flertal nya ljus med modern och vacker design som t.ex. Gästabudsljuset och det höga ståtliga Violaljuset.

bodarna nuI maj 2013 var det dags att växla över till nya ägare. Patrik Teinmark och Anna Göthéus heter vi som tillsammans med våra familjer nu fått förmånen att ta över ljusfabriken och förvalta det traditionella som ljustillverkning innebär. Vi fortsätter arbetet med samtidigt som man sätter sin prägel på ljusen och fabriken, från stöpning till försäljning.

De handgjorda ljusen från Nyköpings Ljusfabrik har alltid präglas av kvalitet vilket vi kommer att fortsätta med efter ledorden traditionellt, stämningsfullt, innovativt och personligt. Vi lovar dig en härlig upplevelse med ljus i alla dess former och med en härlig doft av stearin redan i entrén!

Läs mer om Patrik och Anna med familjer »
Se aktuellt sortiment i vår produktkatatog »

Kontakta oss

Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mobil: 072-962 06 77
fb12 Följ oss på Facebook


Kontaktformulär

Information

Butik & leveransadress:
Hamnv. 2B, 611 34 Nyköping
Postadress:
Handbollsv. 5, 611 64 Nyköping

Organisationsnr: 556940-6092
Företaget innehar F-skattsedel

Öppettider

Lörd-Sönd kl 11:00-15:00

Aktuellt